Rune Kjærgaard´s indlæg til generalforsamlingen 2022

03/04 – 2022  Ellen Rossen

Koldings natur og naturområder

Efter generalforsamlingen i GHV søndag d. 27. marts 2022 var der et indlæg ved Rune Kjærgaard Lange, naturvejleder i Kolding Kommune.

Med stor indlevelse fortalte Rune om mange fine steder i og omkring Kolding, hvor man kan færdes og nyde den vilde natur. Han nævnte bl.a. Marielund, Koldings populære bynære skov, hvor der arbejdes på en mulig fredning. Fovslet Skov og Svanemosen, Skærsø, Naturpark Lillebælt og Skamling er andre gode udflugtsmål, som tillige er hjemsted for sjældne arter. Rune fortalte, at det af hensyn til biodiversiteten er vigtigt at lade væltede træstammer ligge i skovbunden, da de både er bolig og rummer føde for mange dyrearter.

Rune er netop valgt ind i bestyrelsen for Blue Kolding, og i den forbindelse fortalte han også om Blue Koldings opbygning og arbejdsområder.

Alt i alt et spændende oplæg! Til Runes store ærgrelse blev Stenderupskovene ikke Naturnationalpark i denne omgang.  Derfor sluttede han af med at foreslå at sætte et par moskusokser ind i Geografisk Have. Mon ikke det blev en aprilsnar?