GHV udflugt d. 25. juni 2022

Skrevet af Ellen R. 28/06 – 2022

Den sidste lørdag i juni begav omkring 35 GHV-medlemmer sig af sted på årets udflugt.

Første stop var De Japanske Haver ved Nr. Broby. Peter, som ejer stedet, fortalte os historien om stedet, som han købte i år 2000, og som han sidenhen har udviklet og udvidet. Haverne er imponerende gennemført med vandløb, store natursten og japanske planter og består af 8 temahaver bl.a. Meditationshaven og Livets have. Efter introduktionen gik vi rundt i haverne på egen hånd, og vi fik også mulighed for at handle lidt i butikken.

Turen gik derpå videre til en rasteplads ved Bregninge kirke på Tåsinge. Her nød vi vore medbragte madpakker, det flotte vejr og den fine udsigt.

Næste stop var De medicinske haver ved Tranekær Slot på Langeland. Anlægget består af 6 temahaver og Børnenes Temahave, og det hele er omgivet af et arboret med over 100 forskellige træsorter. Haverne drives og passes af ca. 50 frivillige.

I tilknytning til Tranekær slot ligger slotsparken med TICKON, som står for Tranekær Internationale Center for Kunst og Natur. Her kan opleves kæmpestore træer samt kunstværker skabt af organiske materialer, som indgår i naturen, og som nedbrydes over tid.

Til sidst sluttede vi af med kaffe og lækker lagkage i den gamle hyggelige hestestald ved Tranekær slot.

Alt i alt en meget vellykket tur med spændende seværdigheder, som varmt kan anbefales at se og opleve. Vi fik heldigvis ikke brug for regntøjet, som lå gemt i taskerne!