Årets Frivillig 2021

Ved en lille højtidelighed i Geografisk Haves Væksthus blev prisen som Årets Frivillig 2021 overrakt til Henning Højvælde den 3. maj 2021. Prisen blev indstiftet ved Geografisk Haves Venners 30 års jubilæum i 2018, og den overrækkes normalt ved den årlige generalforsamling. Men dette har desværre ikke kunnet lade sig gøre.

Henning fik den meget velfortjente pris for sit arbejdet som frivillig i mange forskellige funktioner siden 1993. Han har altid udvist stor hjælpsomhed og altid med samme store gejst og har et enormt kendskab til havens indretning og kender navn (også de latinske)på de fleste planter i Haven. Derudover har han arbejdet i foreningens bestyrelse i 23 år, har været med til at starte frivilliggruppen i 2009 og har været redaktør for GHV’s Nyhedsbreve.

Hans største fortjeneste har været at se Plantemarkedet Grundlovsdag vokse fra beskedne kår til at blive Danmarks smukkeste og største af sin art. Dette er sket med hans utrættelige og tætte kontakt til de forskellige stadeholdere i ind- som udland, som hvert år er vendt tilbage til det velkendte marked med deres spændende udvalg af planter.

Efter overrækkelsen, som blev overværet af mange af Havens frivillige, blev der holdt tale ved GHV’s formand Finn Lassen og GH’s leder Lene Holm. Henning kvitterede med en flot takketale, hvori han også kom ind på den store betydning, som Aksel Olsen, stifteren af Geografisk Have, har haft for Kolding og danske haver med indførelse og afprøvning af fremmede træer og buske fra især Østasien.